͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ 
Is this email not displaying correctly? View it in your browser.
Image description
47 Χρόνια Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών
«στο Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών δίνουμε μέλλον στο παρελθόν»

10ο   Ε ν η μ ε ρ ω τ ι κ ό   Δ ε λ τ ί ο
Έ τ ο ς    2 0 2 3

Το Κελάρι της Γιαγιάς

Image description

Σας προσκαλούμε με πολλή χαρά στο «Κελάρι της Γιαγιάς»

που ανοίγει τις πύλες του την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023 

από τις 10:00 π.μ. έως και τις 7:00 μ.μ. στο χώρο του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών.Σπιτικά παραδοσιακά εδέσματα, χειροποίητες εικαστικές δημιουργίες, γεύσεις και εικόνες, χρώματα και αρώματα θα κατακλύσουν το χώρο μας, δίνοντας στους καλεσμένους μας την ευκαιρία να αποδράσουν στον κόσμο των γυναικών που ξέρουν να «πασπαλίζουν» με έμπνευση και θαλπωρή την καθημερινότητα και τη γιορτή!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ 

«Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ» ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ Π.ΛΑΜΠΡΗ 

ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Image description

    Έχουμε την χαρά να σας ανακοινώσουμε πως το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στις 6 μμ στον χώρο του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών θα φιλοξενήσουμε την παρουσίαση του βιβλίου της αγαπητής μας συγγραφέως κυρίας Παναγιώτας Π. Λάμπρη «Η Μνήμη της Γεύσης» (αυτοέκδοση).   Στο βιβλίο της η ηπειρώτικης καταγωγής συγγραφέας έχει συγκεντρώσει με περίσσεια αγάπη πλήθος ηπειρώτικων συνταγών για καλούδια που έχουν συντροφεύσει το μεγάλωμα και την ενήλικη ζωή πολλών γενιών. Τις συνοδεύει, δε, με παραπομπές και αναφορές σε αρχαία ελληνικά, ελληνιστικά και βυζαντινά σχετικά εδέσματα καθώς και τις συγκρίνει με ανάλογες άλλων περιοχών ή και νεότερων εποχών.   «Η Μνήμη της Γεύσης» στοχεύει στην τέρψη του αναγνώστη με γεύσεις, μυρωδιές, και εικόνες που αποπνέουν την διαχρονική αρχοντιά της γνησιότητας, της λιτότητας και της απλότητας.Στην παρουσίαση του βιβλίου η ίδια η συγγραφέας θα μας μιλήσει για το πώς συνέλαβε την ιδέα του βιβλίου της, καθώς και το πώς συγκέντρωσε τις πληροφορίες που μοιράζεται μαζί μας.Ακόμα, η συγγραφέας κυρία Παναγιώτα Σμυρλή θα μας τιμήσει προλογίζοντας το βιβλίο.Τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου θα διατεθούν υπέρ των σκοπών του Λυκείου.

Σας περιμένουμε!

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΛΑΙΚΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ

Image description

    Οι συναντήσεις λαϊκού παραμυθιού μηνός Νοεμβρίου 2023, θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών, τις Κυριακές 12 και 26 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 6-7 μ.μ.Η ειδικευμένη στην αφήγηση λαϊκών παραμυθιών νηπιαγωγός κα Δήμητρα Νικολοπούλου, συνεχίζει το ελκυστικό ταξίδι των παιδιών μας στον ονειρικό κόσμο του παραμυθιού και της λαϊκής παράδοσης, με όχημα τον λαϊκό αφηγηματικό λόγο.

   Το λαϊκό παραμύθι αφενός αποτελεί ιδανικό τρόπο γνωριμίας του παιδιού με τον λαϊκό πολιτισμό, καθώς διασώζει στο χρόνο τα πολιτισμικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής (αντιλήψεις, δεισιδαιμονίες, τρόπους έκφρασης, κοινωνικούς ρόλους), αφετέρου εξοικειώνει τα παιδιά με το λαϊκό δρώμενο, μέσω της ενεργητικής συμμετοχής τους στην αφήγηση και το δυναμική σχέση που δημιουργείται μεταξύ αφηγούμενου και κοινού.«Κόκκινη κλωστή δεμένη, στην ανέμη τυλιγμένη,

δώσ’ της κλώτσο να γυρίσει, παραμύθι ν’ αρχινήσει...»

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Image description

 Το απόγευμα του Σαββάτου 21 Οκτωβρίου 2023 μέλη, μαθητές και φίλοι του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών παρέστησαν στον καθιερωμένο αγιασμό για την νέα Λυκειακή χρονιά.    Στον σύντομο χαιρετισμό της η Πρόεδρος κυρία Κατερίνα Πολυκρέτη αναφέρθηκε σε μερικά από τα άμεσα σχέδια αυτής της χρονιάς. Στην συνέχεια, οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν μια σύντομη παρουσίαση της ζωής και του έργου της Ιδρύτριας του Λυκείου των Ελληνίδων, Καλλιρόης Σιγανού-Παρρέν, καθώς και του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών. 

   Μακάρι οι εγκάρδιες ευχές όλων να συνοδεύουν την πραγματοποίηση όλων των σχεδίων μας και να έχουμε μια δημιουργική και αξιομνημόνευτη Λυκειακή χρονιά.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΣΤΟΝ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΠΑΤΟ «PINK THE CITY”

Image description

   Το πρωί της Κυριακής 22 Οκτωβρίου 2023 μια ομάδα της παρέας του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών συμμετείχε στον συμβολικό περίπατο ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού “Pink the city”.   Με τον περίπατο αυτό κορυφώθηκαν οι δράσεις του συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού "’Αλμα Ζωής" Πάτρας @almazoispatras για τον μήνα Οκτώβριο, μήνα διεθνώς αφιερωμένο στην ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού.   Υπολογίζεται πως 12.000 άτομα όλων των ηλικιών συμμετείχαν στην δράση αυτή δίνοντας δυνατή φωνή στο σύνθημα «Αγάπα δυνατά τη ζωή ξανά».   Θερμά συγχαρητήρια στο «Άλμα Ζωής» για την διοργάνωση όλων των δράσεων και αυτή τη χρονιά.

   Θερμές ευχές στις ασθενείς που δοκιμάζονται αυτή τη στιγμή και στις κυρίες που αντιμετώπισαν τον καρκίνο του μαστού παλαιότερα.Και του χρόνου όλοι και όλες μαζί!

Οι προληπτικές εξετάσεις σώζουν ζωές!

ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
«ΕΜΠΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΙΔΙΑ»

Image description

   Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε η μουσικοθεατρική παράσταση «Εμπρός της Ελλάδος Παιδιά», την οποία υποστήριζε το Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών μαζί με άλλους φορείς της πόλης μας. 

   Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον Εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940 και ήταν αφιερωμένη στην ιστορία ζωής της «τραγουδίστριας της Νίκης» Σοφίας Βέμπο και του συζύγου της Μίμη Τραϊφόρου

Το κοινό παρακολούθησε με ενθουσιασμό και συγκίνηση όσα εκτυλίχθηκαν επί σκηνής.   Με αφορμή την συνεργασία και την ιστορία αγάπης των δύο καλλιτεχνών ζωντάνεψε μπροστά στα μάτια του μια ολόκληρη εποχή αγώνα, κακουχιών μα και αξιοθαύμαστων ανθρώπινων έργων και κατορθωμάτων.   Ευχάριστο αποτέλεσμα της βραδιάς εκτός της ψυχαγωγίας των θεατών ήταν και η συγκέντρωση μεγάλου όγκου ειδών πρώτης ανάγκης τα οποία θα διατεθούν στο πατρινό Ίδρυμα «Κιβωτός Αγάπης» ( www.kivotos-agapis.gr)

#lep #lepatras #lykeioellhnidwnpatras #lyceumofhellenicwomenofpatras #λυκειοτωνελληνιδωνπατρων #lepatras2021-2025
#ενημερωτικοδελτιο #newsletter

Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών
Διεύθυνση: Σατωβριάνδου 32, 1ος όροφος
(μεταξύ Μαιζώνος και Κορίνθου)
Πάτρα - Αχαΐα ΤΚ: 26223
Ελλάδα
Τηλέφωνο: +302610220531
Website: www.lepatras.gr
E-mail: [email protected]
Επικοινωνήστε μαζί μας
Ωράριο Επικοινωνίας
Δευτέρα - Τετάρτη: 18:00-21:30
Τρίτη - Πέμπτη: 18:00-21:00
Παρασκευή: 17:30-21:00
Σάββατο 10:00-12:00 & 17:00-21:00

Βρείτε μας στο Google Map

Lyceum of Hellenic Women of Patras
Address: Satovriandou 32, 1st floor
(between Maizonos and Corinthou)
Patra - Achaia Code: 26223
Greece
Phone: +302610220531
Website: www.lepatras.gr
E-mail: [email protected]
Contact us
Opening Hours
Monday - Wensday: 18:00-21:30
Tuesday -Thursday: 18:00-21:00
Friday: 17:30-21:00
Saturday 10:00-12:00 & 17:00-21:00

Find us on Google Map

Image description

Σαρώστε Εδώ

Visit us on social media:

If you want to unsubscribe, click here.
Powered by Sender.net