͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ 
Is deze e-mail niet goed leesbaar? Bekijk hem in je browser.
Image description

Burgemeestersoverleg komt samen op 26 mei 2023 in Holsbeek

Op vrijdag 26 mei 2023 vindt in het Kasteel van Horst het tweede Burgemeestersoverleg regionale samenwerking Oost-Brabant van dit jaar plaats. De vergadering gaat van start om 13u en wordt gevolgd door een informatiesessie over de mogelijkheden en opportuniteiten van regiowerking. Hier kunnen de deelnemers leren uit een keynote door prof. dr. Filip De Rynck, waarna zij in enkele workshops samen aan de slag gaan. Als afsluiter krijgen de aanwezigen een rondleiding en diner aangeboden door de provinciegouverneur.De agendapunten voor het burgemeestersoverleg worden op een later tijdstip nog gefinaliseerd en gecommuniceerd.

Image description

Heb je vragen over de werking van het Burgemeestersoverleg Oost-Brabant? Neem dan contact op met je burgemeester of met Laurence Poleunis, coördinator regionale samenwerking Interleuven.

Geniet van een terrasje in Tremelo dankzij Interleuven

Image description

Afgelopen weekend ging de populaire brasserie Parkheide in Tremelo opnieuw open. Na vijf maanden renovatiewerken en nieuwbouw is dat net op tijd voor het zomerseizoen. Het ontwerp voor deze werken was een project van de afdeling gebouwen & infrastructuur van Interleuven. Zij namen de opmaak van het dossier op zich en zorgden ook voor de werfopvolging en veiligheidscoördinatie.

Image description
Bekijk de reportage via ROBtv

200 pelgrims stappen het bedevaartseizoen naar Scherpenheuvel op gang

Image description

Op 1 mei 2023 namen zo’n 200 wandelaars deel aan het wandelevent 'Langs Pelgrimswegen naar Scherpenheuvel'. Dit jaar namen enkele gemeenten de organisatie op zich. Deelnemers konden langs de mooie wandelwegen van het project stappen of lopen richting Scherpenheuvel, waar ze werden opgewacht door een 'keerskat'.Ook zin om op stap te gaan? Dan kan je de routes downloaden op onze website. Voor de echte pelgrimservaring kan je je pelgrimspaspoort zelf afstempelen op verschillende plaatsen langs de routes. De stempels zijn het hele jaar door beschikbaar. Ook het pelgrimspaspoort kan je online downloaden. Ontdek hoe via onze website.Kapelletjes in Vlaanderen

Het project ‘Kapelletjes in Vlaanderen’ van Parcum wil het roerend en immaterieel erfgoed, de gebruiken en verhalen bij deze kapelletjes inventariseren. Op de website staat ook een inspiratiegids om ‘aan de slag te gaan’ met kapelletjes in je buurt. ‘Langs pelgrimswegen naar Scherpenheuvel’ is één van de voorbeelden. Je vindt ons terug in de inspiratiegids van het project.

www.pelgrimswegen.be

Op de agenda: Regiovergadering milieu-klimaat

Tijdens de maand juni organiseert de milieudienst van Interleuven enkele regiovergaderingen milieu-klimaat. De vergaderingen vinden plaats op drie momenten op verschillende locaties. Noteer dus zeker in je agenda:

  • 7 juni 2023 (9u30-13u) - Gemeentehuis Linter, Helen-Bosstraat 43, 3350 Linter
  • 8 juni 2023 (12u30-16u) - Polyvalente zaal De Tumkens, Pastoor Pitetlaan 30, 3110 Begijnendijk
  • 12 juni 2023 (12u30-16u) - Interleuven, Brouwersstraat 6, 3000 Leuven

Deelnemers kunnen vrij kiezen welke moment hen het best past want bij elke vergadering wordt dezelfde agenda aangehouden. Meer info en de volledige agenda volgt nog op een latere datum. Interesse? Neem dan zeker contact op met de milieudienst van Interleuven. 

Interleuven ondersteunt lancering Vastgoedinformatieplatform

Het proces om informatie te verzamelen voor de verkoop van vastgoed is verbrokkeld en administratief tijdrovend voor zowel aanvragers als lokale besturen. De gemeenten, in samenwerking met VVSG, vastgoedsector (CIB en FedNot) en de Vlaamse regering, willen daar samen verandering in brengen. Begin 2021 gaf de Vlaamse Regering het startschot aan Digitaal Vlaanderen voor de bouw van een Vlaams vastgoedinformatieplatform (VIP) dat dankzij digitalisering en centralisering van de informatiestromen de doorlooptijd zal versnellen en het proces kwalitatiever en eenvoudiger zal maken. De afdeling GIS van Interleuven ondersteunt de gemeenten vanuit haar functie als GIS-coördinator om de gemeentelijke data voor te bereiden zodat die in het overkoepelend systeem geïntegreerd kunnen worden. Zo wordt ervoor gezorgd dat alle gemeenten in de loop van 2023 volledig aangekoppeld worden. In 2022 werd daarom in een aantal gemeenten al begonnen met de migratie van stedenbouwkundige dossiers, het inbrengen van rooilijnplannen in DSI en de opmaak van enkele gemeentelijk specifieke lagen in een aantal gemeenten.Het instappen van de gemeenten gebeurt in verschillende golven. Zo zal op maandag 15 mei 2023 de gemeente Kortenberg instappen en is het op woensdag 17 mei 2023 de beurt aan stad Tienen. De andere gemeenten uit onze regio zijn voorzien voor het najaar van 2023. Vanaf 1 januari 2024 moet het VIP dan verplicht in elke gemeente gebruikt worden en kunnen ook burgers een aanvraag indienen via het platform.

neem contact voor meer info

Nieuwe vacature(s)

Zelf interesse om ons team te versterken? Of ken je iemand die perfect binnen het IL-plaatje past? Hou alvast al onze kanalen in de gaten voor nieuwe vacatures of neem contact op met Brigitte Van Calster voor een spontane sollicitatie.

Image description

Nieuwsbrief van de intergemeentelijke vereniging Interleuven. 

​​​​​​​www.interleuven.be / [email protected]

Facebook
Twitter
Instagram
Klik hier om je uit te schrijven.
Sender.net