͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ 
Is deze e-mail niet goed leesbaar? Bekijk hem in je browser.
Image description

Intergemeentelijk Trainingscentrum officieel ingehuldigd

Image description

Hans Eyssen (burgemeester Holsbeek & voorzitter Interleuven), Katrien Partyka (burgemeester Tienen) en Jean-Paul Mouchaers (Korpschef PZ Leuven) tijdens de inhuldiging.

Op vrijdag 16 september werd in aanwezigheid van een honderdtal genodigden, waaronder verschillende burgemeesters en korpschefs uit zowel Vlaanderen als Wallonië, het Intergemeentelijk Trainingscentrum voor de politie in Goetsenhoven ingehuldigd. Het initiatief tot dit project werd genomen door het burgemeestersoverleg Oost-Brabant. In 2013 verzochten zij Interleuven om de mogelijkheden te onderzoeken tot de oprichting van een nieuw trainingscentrum voor de politie. In eerste instantie is het ITG een trainingscentrum voor de politiezones en andere veiligheidsdiensten uit het arrondissement Leuven. Dankzij de unieke mogelijkheden die het centrum te bieden heeft hebben ondertussen ook andere instanties hun weg gevonden naar Goetsenhoven. Onder andere enkele Waalse politiezones en diensten van Defensie maakten al gebruik van de site. Dit onderstreept het waardevolle karakter van deze intergemeentelijke samenwerking.

Lees meer

Interleuven ondersteunt Rotselaar bij asfalteringswerken

Om de bestaande infrastructuur te vernieuwen, voerde de gemeente Rotselaar tijdens de maand augustus asfalteringswerken uit op acht verschillende locaties. Regelmatige vernieuwing van de bestaande infrastructuur zorgt ervoor dat alle weggebruikers op een veilige en comfortabele manier op pad kunnen. Het dossier voor dit infrastructuurproject werd opgemaakt en opgevolgd door de medewerkers van de dienst Gebouwen & Infrastructuur van Interleuven. Zij namen eveneens de veiligheidscoördinatie op zich. Interleuven ondersteunt op deze manier al haar vennoten in het streven naar meer verkeersveiligheid. 

Lees meer

Preventiedienst Interleuven trapt opleidingsreeks hoogwerker op gang

Veilig werken met een hoogwerker, ook daarin ondersteunen we onze besturen. Op 3 oktober 2022 gaf de preventiedienst van Interleuven de aftrap van haar opleiding hoogwerker. Over een periode van 4 weken zullen er dagelijks opleidingen gegeven worden. Goed voor 20 opleidingsdagen en 160 werknemers van onze aangesloten besturen die zowel in theorie als in praktijk veilig leren omgaan met een hoogwerker. De opleidingsdagen bestaan uit twee delen. Een theoretisch deel in de voormiddag, dat wordt afgesloten met een proef, en praktijklessen in de namiddag. De opleiding wordt gegeven en beoordeeld door externe instructeurs. Zelf interesse in het opleidingsaanbod? Neem contact op met onze collega's van de preventiedienst.

Image description

Demodag aankoopcentrale duurzame voertuigen Gestroomd.be

De aankoopcentrale voor duurzame voertuigen Gestroomd.be is een project van de 11 streekintercommunales om lokale besturen te helpen bij de vergroening van hun wagenpark. Om kennis te kunnen maken met de beschikbare voertuigen worden er door de aankoopcentrale een aantal demodagen georganiseerd. De eerste hiervan vond plaats op 22 september in Zemst. Aanwezigen konden kennis maken met elektrische bestelwagens, personenwagens in alle maten, technische voertuigen en zelfs een sportwagen. In de meeste voertuigen van de Aankoopcentrale kon ook een testrit gemaakt worden. Neem contact op met onze milieudienst voor meer info over de demodagen.

Image description
Lees meer op Gestroomd.be

Tremelo doet een beroep op de regenwatercoach van Interleuven

Image description

De gemeente Tremelo geeft tien inwoners de kans om beroep te doen op een regenwatercoach. Deze moet hen aanzetten om regenwater op te vangen en te hergebruiken om zo droge periodes te overbruggen. Het gemeentebestuur van Tremelo wil haar inwoners aanmoedigen om zoveel mogelijk water op te vangen op eigen terrein. Daarom tekende het in op het proefproject Regenwatercoach van intercommunales Interleuven, Haviland, en vzw Klimaatpunt.Neem contact op met onze milieudienst voor meer info over dit proefproject.

Lees meer

Werken aan fietssnelweg F24 schieten op

Image description

De werken aan de fietssnelweg F24 tussen Tienen en Leuven in Bierbeek die in april van dit jaar van start gingen schieten goed op. Verschillende delen van het traject zien er al uit als een echte fietssnelweg al is het einde van de werken pas voorzien voor maart 2023. Blijf je graag op de hoogte van alle laatste nieuws? Dan kan je de vooruitgang volgen via de projectwebsite.Het ontwerp van de fietssnelweg is een realisatie van het team Gebouwen & Infrastructuur van Interleuven. De realisatie van de fietssnelweg past binnen het strategische project Regionet Leuven om onder andere een hoogwaardig kwaliteitsvol fietsnetwerk uit te bouwen waaraan Interleuven samen met onder meer de provincie en Leuven meewerkt.

Contacteer ons voor meer info
Welkom bij Interleuven

Deze maand heten we een nieuwe collega van harte welkom bij Interleuven! Een korte kennismaking:

Image description

Bij de dienst gebouwenbeheer verwelkomen we Bram Tobbackx. Bram komt na het pensioen van een van onze medewerkers het team van gebouwenbeheer versterken. Met de nodige ervaring als technieker in allerhande klusjes hoopt hij onze dienst te kunnen ondersteunen om de gebouwen van Interleuven in topvorm te houden.

Nieuwe vacature(s)

Zelf interesse om ons team te versterken? Of ken je iemand die perfect binnen het IL-plaatje past? Hou alvast al onze kanalen in de gaten voor nieuwe vacatures of neem contact op met Brigitte Van Calster voor een spontane sollicitatie.

Image description

Nieuwsbrief van de intergemeentelijke vereniging Interleuven. 

​​​​​​​www.interleuven.be / [email protected]

Facebook
Twitter
Instagram
Klik hier om je uit te schrijven.
Sender.net