͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ 
Is deze e-mail niet goed leesbaar? Bekijk hem in je browser.
Image description

Maak een gratis afspraak met de regenwatercoach

Image description

In 2022 organiseerde Interleuven in samenwerking met Klimaatpunt VZW en intercommunale Haviland, en met steun van Provincie Vlaams-Brabant, het pilootproject “Regenwatercoach”. De coach ging aan de slag in drie gemeenten (Tremelo, Dilbeek en Ternat) waarbij in elke gemeente tien gezinnen werden geadviseerd over opslag, hergebruik en infiltratie van regenwater. Dat dit thema, zeker na de afgelopen droge zomers, leeft bij de inwoners werd al snel duidelijk. Er waren veel meer geïnteresseerden dan voorzien, waarop de coach besliste in elke gemeente nog drie bijkomende gezinnen te bezoeken.

Omwille van het succes van het pilootproject in 2022 werd besloten om de capaciteit in 2023 uit te breiden. Inwoners van de deelnemende gemeenten kunnen zich vanaf nu inschrijven via een online invulformulier om een afspraak te maken met de regenwatercoach. In onze regio zijn dat Tremelo, Keerbergen, Oud-Heverlee en Bekkevoort. Ontdek snel meer via de link hieronder.

maak een afspraak

Veiliger fietsen van Bierbeek naar Boutersem dankzij Interleuven

Image description

Langs de Neervelpsestraat in Bierbeek en de Kleine Heidestraat in Boutersem worden over een lengte van bijna 1,6 km nieuwe fietspaden aangelegd. Er komen vrijliggende enkelrichtingsfietspaden, die afgescheiden liggen van de rijbaan door een grasberm en een trottoirband-watergreppel. Vanaf Boutersem gaan de fietspaden over in aanliggende verhoogde fietspaden. Het ontwerp van de fietspaden is van de hand van de afdeling Gebouwen & Infrastructuur bij Interleuven. Zij verzorgde ook de opmaak van een subsidiedossier, de omgevingsvergunningsaanvraag en het aanbestedingsdossier. Deze werken sluiten aan op de vernieuwde fietspaden in het eerste deel van de Neervelpsestraat, die in 2019 werden aangelegd en eveneens door Interleuven werden ontworpen.De aanvang van de werken is voorzien in de tweede helft van 2023. De werfopvolging en de veiligheidscoördinatie zullen dan ook door Interleuven worden uitgevoerd.

neem contact voor meer info

PBW intervisiemoment vertrouwenspersonen

Image description

Foto: intervisiemoment in Tervuren - 06/02/2023

Ieder jaar organiseert de GD-PBW in samenwerking met de externe preventiediensten Cohezio, Idewe, Mensura en Premed terugkomdagen voor de vertrouwenspersonen psychosociale aspecten van de aangesloten besturen. Op deze intervisiemomenten worden onder meer het jaarverslag van de interne dienst voor preventie en bescherming op het werk voorbereid en besproken, evenals de recente wetgeving i.v.m. psychosociale aspecten, hoe bemiddelen als vertrouwenspersoon of knelpunten in de praktijk.Tot grote opluchting kunnen deze terugkomdagen in 2023 na twee jaar eindelijk terug fysiek plaatsvinden. In totaal zullen er, gespreid over de vier bijeenkomsten, 41 deelnemers langskomen. Sinds het begin van dit nieuwe jaar vonden er de afgelopen maand al 3 van de 4 bijeenkomsten plaats. Op 17 januari met de EDPB Cohezio in de brandweerpost te Aarschot, op 24 januari met de EDPB Premed bij IGO Leuven en op 6 februari was het de beurt aan de vertrouwenspersonen aangesloten bij de EDPB Mensura, in het administratief centrum De Zevenster te Tervuren.De laatste terugkomdag is gepland op 16 februari met de EDPB Idewe in het gemeentehuis in Holsbeek. Wij bedanken alvast alle besturen en organisaties voor het ter beschikking stellen van hun accommodaties en kijken uit naar een even succesvolle reeks in 2024.

neem contact voor meer info

VVSG informatieveiligheid

Image description

De kantoren van Interleuven waren op 30 januari jongstleden gastheer voor de eerste bijeenkomst in 2023 van de werkgroep Informatie- en cyberveiligheid van de VVSG. Een dertigtal Vlaamse DPO’s kwam samen om te vergaderen over onder meer ethische hacking, het cyber response team Vlaanderen en Digisprong. De cloud landing zone als manier om bij cyberaanvallen een blijvende werking te garanderen kwam eveneens aan bod.

Vakspecialist Dirk De Bot gaf een interessante toelichting over het gebruik van het gemeentelijk reglement als basis bij de verwerking van persoonsgegevens. Kortom, een inspirerende voormiddag voor alle aanwezigen.

Aansluitend volgde in de namiddag ook de vergadering van het kenniscentrum Vlaamse steden. Hier werd het digitaal sociaal dossier en het protocol tussen OCMW en stad besproken.

meer over ons aanbod informatieveiligheid

Nieuwe vacature(s)

Zelf interesse om ons team te versterken? Of ken je iemand die perfect binnen het IL-plaatje past? Hou alvast al onze kanalen in de gaten voor nieuwe vacatures of neem contact op met Brigitte Van Calster voor een spontane sollicitatie.

Image description

Nieuwsbrief van de intergemeentelijke vereniging Interleuven. 

​​​​​​​www.interleuven.be / [email protected]

Facebook
Twitter
Instagram
Klik hier om je uit te schrijven.
Sender.net