‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Is deze e-mail niet goed leesbaar? Bekijk hem in je browser.
Image description

Interleuven ontwerpt EcoWerf Recyclagepark met Vlaamse primeur

Image description

Op woensdag 20 oktober 2021 werd het vernieuwde EcoWerf Recyclagepark in Begijnendijk geopend. Dat gebeurde vroeger dan oorspronkelijk werd voorzien in januari 2022. Het ontwerp en de opvolging van het dossier lagen in de deskundige handen van het team Gebouwen & Infrastructuur van Interleuven. Dankzij een vlotte planning en werking kon het park in amper 8 maanden verbouwd worden.

Lees meer over het nieuwe Recyclagepark

Burgemeestersoverleg 26 november 2021

Vrijdag 26 november 2021 organiseert Interleuven het vijfde en laatste Burgemeestersoverleg van deze jaargang. In het kader van de regiovorming binnen Vlaanderen zal het BO minister Bart Somers, Viceminister-president Vlaamse Regering, Vlaams minister van Binnenland Bestuur, Burgerzaken, Inburgering en Gelijke Kansen mogen ontvangen. De minister zal tijdens zijn bezoek nader kennis maken met onze regio en de werking van Burgemeestersoverleg. Interleuven en onze burgemeesters kijken alvast uit naar de gedachtewisseling met minister Somers.

Veiliger fietsen in Bierbeek met de steun van Interleuven

Image description

Op zaterdag 23 oktober 2021 werden in Bierbeek langs de Opvelpsestraat en Hoegaardsesteenweg twee nieuwe fietspaden feestelijk geopend door het gemeentebestuur, genodigden en enthousiaste inwoners. Alle aanwezigen kregen ook meteen de kans om de nieuwe verbinding al eens te testen.In opdracht van de gemeente Bierbeek ontwierp Interleuven ongeveer 1km nieuwe fietspaden langsheen de Opvelpsestraat. De afdeling Gebouwen & Infrastructuur zorgde voor de opmaak van de omgevingsvergunningsaanvraag en het aanbestedingsdossier. De werken werden gestart in het voorjaar van 2021 en duurden bijna zeven maanden. De werfopvolging en de veiligheidscoördinatie werden eveneens door Interleuven uitgevoerd.

Bekijk de reportage op ROB-TV

Begin bouw op bedrijventerrein Keiberg-Vossem

Het nieuwe bedrijventerrein Keiberg-Vossem, gelegen aan de Leuvensesteenweg (N3) in Tervuren, begint steeds meer en meer vorm te krijgen. Onlangs werden de werken aan de wegenis afgewerkt en werd er ook begonnen met de bouw van een waterzuiveringsinstallatie. Deze installatie zal een collectieve én duurzame aanpak van het waterbeheer mogelijk maken. De ontwikkeling van het bedrijventerrein is het resultaat van een samenwerking tussen de gemeente Tervuren en Interleuven.

Image description
Image description

Interleuven organiseert AED opleidingen voor personeel

Image description

Het gebouw van Interleuven is sinds dit jaar uitgerust met een volautomatische AED. In samenwerking met PREMED werden daarom opleidingsmomenten georganiseerd om al onze medewerkers hiermee te leren omgaan. Dagelijks krijgen in België gemiddeld 30 mensen een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Een snelle reanimatie en gebruik van de AED kan de overlevingskansen doen stijgen van 5% tot maar liefst 70%. 

De opleidingsmomenten worden georganiseerd in kleine groepen en bestaan uit een theoretisch en praktisch deel. De eerste opleiding vond plaats op 14 oktober. Vanaf februari zullen alle werknemers van Interleuven aan de opleiding deelgenomen hebben.

Succesvolle eindbalans samenaankoop regenwatertonnen

Dankzij de inspanningen van de inwoners uit de gemeenten Bertem, Boortmeerbeek, Glabbeek, Haacht, Herent, Holsbeek, Keerbergen, Kortenaken, Lubbeek, Rotselaar, Tervuren en Tremelo kan meer dan 330 000 liter hemelwater opgevangen worden. Wij danken alle deelnemers voor jullie bijdrage richting een duurzamer watergebruik.

Image description

Nieuwe vacature(s)

Zelf interesse om ons team te versterken? Of ken je iemand die perfect binnen het IL-plaatje past? Hou alvast al onze kanalen in de gaten voor nieuwe vacatures!

Image description

Nieuwsbrief van de intergemeentelijke vereniging Interleuven. 

​​​​​​​www.interleuven.be / [email protected]

Facebook icon
Twitter icon
Instagram icon
Klik hier om je uit te schrijven.
Sender.net